woensdag 29 februari 2012

Niets gekocht in februari

Weer een maand voorbij. De koopkriebels worden echt minder. Soms zie ik aanbiedingen voorbijkomen en dan ben ik een fractie van een seconde verleid. Het gaat dan vooral om kleren.

Ik heb niet gekocht:
* Een waterkoker. Na de magnetron begaf ook de waterkoker het. Koken wordt hier zo in rap tempo 'eenvoudig' koken.
* Kleren. Ik zag Hema aanbiedingen en dacht even een seconde dat ik dat wel kon gebruiken. Niet gekocht en 'verrassing', ik hoef nog steeds niet met mijn blote billen de straat op. Ik heb wel van mijn zusje shirtjes en schoenen gekregen!
* Een zitbank. Onze zitbank was echt schandalig geworden. Ik kon hem restaureren, maar omdat hij allerlei hoekjes en dingetjes heeft is dat niet eenvoudig. Nu hadden buren een bank over die wel gemakkelijk te restaureren is. Ik heb nu dus een nieuwe oude bank, een bank die ik mijn hele leven weer opnieuw kan restaureren. De zitkussens van de oude bank zijn speelkussens geworden.
* Een lamp. Niet dat ik een nieuwe wilde, maar ik heb wel geknutseld met materiaal dat voorhanden was en heb nu dus een nieuwe. Hij is nog niet helemaal af, dus foto's volgen nog.
* Mest. Ik heb een biologische boer gebeld en daar mag ik zo mest halen.

4 opmerkingen:

 1. Goed bezig! En dingen gewoon krijgen -als je ze nodig hebt- is zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hou je eigenlijk ook rekening met energieverbruik van water warmen op 't fornuis tov de waterkoker ofzo? Of gaat het puur om niets kopen?
  'k Vind het heel interessant trouwens, wat jullie doen, heeft me aangezet tot nadenken over wat wij hier allemaal in huis hebben en wat we (al dan niet) kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik concentreer me nu op het niet kopen.
  Ik doe sowieso al altijd zuinig met energie en gas. Zo heb ik bijvoorbeeld eergisteren eerst wortels gekookt, vervolgens de wortels uit het water geschept. Toen rijst in het hete water, dit weer even terug aan de koek gebracht en vervolgens het gas uit om de pan in een wollen deken te wikkelen. De deken isoleert genoeg om de rijst gaar te laten worden (en de rijst kan niet meer aanbranden).

  BeantwoordenVerwijderen